Translate

joi, 10 mai 2018

CONCURSUL NAȚIONAL CULTURAL-ARTISTIC „UNIREA: LIBERTATE ȘI UNITATE”, ÎN ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI

Miercuri, 2 mai 2018, la Biblioteca arhiepiscopală „Ghenadie Episcopul” din Buzău, s-a desfășurat etapa eparhială a Concursului Național Cultural-Artistic Unirea: libertate și unitate, organizat de Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918. La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul.
Mai mulți copii din cele două județe ale Eparhiei, însoțiți de preoți și profesori, și-au prezentat lucrările alcătuite la cele trei secțiuni ale concursului – literară, artistică și multimedia. Acestea au fost evaluate de o comisie formată din: Dna Raluca Trocaru – inspector de specialitate în cadrul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, Dl Marius-Ciprian Anghel – inspector de specialitate în cadrul Sectorului Cultură și Patrimoniu Religios, Dna Nicoleta Moraru – profesor de Limba și literatura română la Seminarul Teologic din Buzău, și Dl Mugurel Anghel – profesor de Religie la Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău.
În urma jurizării, au fost stabiliți câștigătorii la nivelul județelor Buzău (locul I – Parohia „Sfântul Sava” din Buzău, Protoieria Buzău II; locul al II-lea – Parohia Pătârlagele II, Protoieria Pătârlagele; locul al III-lea – Parohia Goidești, Protoieria Pătârlagele) și Vrancea (locul I – Parohia Bordeștii de Jos, Protoieria Focșani II; locul al II-lea – Parohia Fărcaș, în parteneriat cu Școala Gimnazială Mera, Protoieria Focșani I).
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a adresat un cuvânt de binecuvântare tuturor celor implicați în concurs și i-a premiat pe câștigători, dar și pe ceilalți participanți, oferindu-le diplome, cărți religioase și iconițe.
Ocupanții locului I din fiecare județ vor reprezenta Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei la etapa națională a Concursului Unirea: libertate și unitate, care va avea loc în data de 21 mai 2018, la București, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu