Translate

vineri, 2 decembrie 2016

UNUL DINTRE MARII PEDAGOGI AI ROMÂNIEI ESTE INVITATUL ARHIEPISCOPIEI BUZĂULUI ȘI VRANCEI

Continuând seria evenimentelor dedicate Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin-ortodox, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, propune deopotrivă educatorilor și educabililor buzoieni și vrânceni o nouă întâlnire, de astă dată cu un mare pedagog și cercetător în Științele educației: Dl. prof. univ. dr. Constantin Cucoș, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, în cadrul unor conferințe cu titlul Formarea religioasă prin Școală și Biserică. Importanță și modalități de conlucrare.


Vineri, 9 decembrie, în Sala Balada din Focșani, orele 14:00 și sâmbătă, 10 decembrie, în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, orele 11:00, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, sunt așteptați toți cei interesați în mod real de resorturile pedagogice, științifice, metodologice și duhovnicești ale educației religioase: profesori de diferite discipline, preoți, părinți, studenți și elevi, pentru a se face părtași la un eveniment de formare profesională și împărtășire morală a datoriei de a educa, călăuziți de un profesionist cumsecade și, în același timp, un mărturisitor creștin-ortodox. Intrarea celor dornici de a învăța și de a împărtăși același ideal educațional sănătos este liberă. 


Constantin Cucoş este o personalitate recunoscută pe plan internațional în domeniul educației, doctor în Știinţele educaţiei, profesor universitar şi director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi. A efectuat stagii de cercetare şi documentare la Biroul Internaţional al Educaţiei – UNESCO, Geneva (1991), Universitatea „Aristotel” din Salonic (1993), Universitatea Lille I (1995), Universitatea din Bologna (1996), Universitatea din Savoie, Chambéry (1997), Universitatea din Geneva (1997, 2000), Universitatea Paris X (1998), Universitatea Paris VIII (1999), Institutul de formare SLO „Specialisten in Leerplanontwikkeling”, Enschede (1999), Universitatea din Warwick, Coventry (1999), Universitatea de Ştiinţe Sociale din Toulouse (2000), Universitatea Catolică din Louvain (2001), Università degli Studi din Padova (2004). Este membru al International Association for Intercultural Education, cu sediul în Suedia (1995), al colegiului editorial al Intercultural Education (1996) şi al Association pour la Recherche Interculturelle (ARIC), cu sediul la Geneva (2001). Domeniile sale de competenţă sunt: filosofia educaţiei, pedagogia culturii, educaţia religioasă, pedagogia generală. Este autorul a peste 120 de studii în volume colective şi reviste de specialitate. Lucrări publicate: Pedagogie şi axiologie(1995), Pedagogie (Polirom, ediţia I, 1996; ediţia a II-a revăzută şi adăugită, 2002, 2006), Educaţia religioasă. Conţinut şi forme de realizare (1996), Minciună, contrafacere, simulare. O perspectivă psihopedagogică (Polirom, 1996), Psihopedagogie pentru examenele de definitivare şi grade didactice (coord., Polirom, ediţia I, 1999; ediţia a II-a revăzută şi adăugită, 2008; ediţia a III-a revăzută şi adăugită, 2009), Educaţia religioasă. Repere teoretice şi metodice (Polirom, ediţia I, 1999; ediţia a II-a revăzută şi adăugită, 2009), Educaţia. Dimensiuni culturale şi interculturale (Polirom, 2000), Istoria pedagogiei. Idei şi doctrine pedagogice fundamentale (Polirom, 2001), Timp şi temporalitate în educaţie. Elemente pentru un management al timpului şcolar (Polirom, 2002), Informatizarea în educaţie. Aspecte ale virtualizării formării (Polirom, 2006), Teoria şi metodologia evaluării (Polirom, 2008), Educaţia. Iubire, edificare, desăvârşire (Polirom, 2008), Educaţia. Experienţe, reflecţii, soluţii (Polirom, 2013), Educaţia estetică (Polirom, 2014). (Sursa: polirom.ro)

Suntem încredințați că privilegiul unei astfel de întâlniri și rezultatele pe termen lung și scurt ale acesteia orientează tinerii spre abordări cu adevărat argumentate ale unor preocupări de interes personal sau profesional, ridică nivelul prestației numărului modest de speakeri din acest an în cele două reședințe de județ și, în același timp, creditează oferta educațională a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei ca una dintre cele mai coerente calitativ din spațiul nonformal regional. 

                                 


                                                                                  Pr. prof. Cristian Marius Dima
                                                                                          Consilier eparhial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu