Translate

luni, 21 noiembrie 2016

„CALEA ADEVĂRULUI” A TRECUT ȘI PE LA FOCȘANI

În prezența unui public extrem de numeros, reunit în eleganta sală a Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și Asociația Părinților pentru Ora de Religie Vrancea au oferit un regal al artelor, muzică și teatru, în seara de 20 noiembrie 2016.

Părintele Consilier eparhial Cristian Dima a prezentat contextul în care se desfășoară evenimentul, cu binecuvântarea și susținerea efectivă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, precum și scopul acestor proiecte educaționale coerente, oferite gratuit de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei credincioșilor din cele două județe, iar la cererea invitaților, a oferit câteva informații despre artiștii ce urmau să urce pe scenă.

Grupul vocal „Cantus” din Focșani, alcătuit din talentați preoți, cântăreți bisericești și cadre didactice, a susținut un miniconcert de muzică religioasă și patriotică, încântând auditoriul cu piese de o aleasă însemnătate artistică și religioasă.

Gongul a bătut a treia oară și cortina s-a ridicat pentru a da cuvântul istoriei și spiritualității, într-o dramatizare după romanul „Ultimul Constantin” al Ilenei Toma cu un dens conținut duhovnicesc, cu un evident mesaj pedagogic și un memorabil joc al actorilor ce au dat un contur cât mai autentic personajelor: Mitropolitul Sf. Antim Ivireanu: Marian Ciripan, Pr. Mihail: Răzvan Nițu; Sf. Constantin Brâncoveanu: Petre Moraru; Maria Brâncoveanu: Cristina Moldoveanu; Constantin Cantacuzino: Coneliu Jipa și Spătarul Toma Cantacuzino: Adrian Anghel.

Sobrietatea decorului, frumusețea costumelor, alegerea inspirată a ilustrației muzicale și familiaritatea evidentă a actorilor cu valorile promovate în demersul artistic au condus la împărtășirea unor emoții ce au creat o legătură de neuitat între actori și public, între credincioși și sfinții prezentați înaintea lor, pavând cu smerite gânduri de recunoștință și exemple unice de rugăciune „Calea Adevărului”...




                                                                                    Pr. prof. Cristian Marius Dima
                                                                                          Consilier eparhial



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu