Translate

joi, 19 mai 2016

CONFERINȚA PENTRU TINERI: MIRACOLUL CUNOAȘTERII. NOI PROVOCĂRI ÎN DIALOGUL DINTRE ȘTIINȚĂ ȘI CREDINȚĂ

Marți, 24 mai 2016, orele 18:00, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, organizează conferința intitulată „Miracolul cunoașterii. Noi provocări în dialogul dintre știință și credință”, avându-l ca invitat pe Pc. Diac. Dr. Adrian Sorin Mihalache, tânăr profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul Liceului Pedagogic din Buzău, în cadrul proiectului pentru tineret „Ortodoxie și Leadership”, și se adresează profesorilor de Religie și celor cu deschidere spre abordarea interdisciplinară, elevilor și tinerilor din județul Buzău.

Părintele diacon Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filozofie al Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei ", sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science", editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii „Al. I. Cuza" Iaşi, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă", fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar. Realizează şi moderează emisiunea „Lumina celui nevăzut" la TV Trinitas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu